Workindenmark step-by-step

Autorisation

I Danmark er nogle erhverv lovregulerede. Hvis du skal arbejde inden for et af de erhverv, skal du have en dansk autorisation.

Det er en fordel for dig at søge om autorisation, før du ankommer til Danmark, da det tager tid, før du får svar på ansøgningen.

Er du statsborger fra et land uden for Norden, EU/EØS eller Schweiz, skal du i nogle situationer vedlægge en dansk autorisation, når du søger om opholds- og arbejdstilladelse. Det gælder eksempelvis, hvis du skal arbejde som læge, tandlæge eller skolelærer.

Autorisation udstedes af den myndighed, der har ansvaret for det relevante område. Der er derfor forskel på, hvilken dokumentation du skal indsende, og hvor lang tid der vil gå, før din ansøgning er behandlet.

Vær opmærksom på, at kravene til autorisation afhængig af, om du er statsborger fra Norden, EU/EØS eller Schweiz, eller om du er statsborger fra et andet land.

Du kan finde mere information om reglerne for autorisation på Styrelsen for Videregående Uddannelsers hjemmeside, hvor du finder målrettet information til statsborgere fra Norden, EU/EØS eller Schweiz samt til statsborgere fra andre lande.


Print 

 

Ok